Sinds 2011 is KvU het goede doel dat is verbonden met de Brink tot Brinkloop. Elk jaar wordt één van de activiteiten van KvU uitgelicht om te ondersteunen. Voor de editie 2018 zijn dit sportmaterialen voor de KVU EAGELS.

Blote voeten voetbal

In regio Kibinge/Uganda is het project KVU EAGLES van start gegaan. Hierin gaat het om het bevorderen van sport en om talentontwikkeling. Alle dertien samenwerkende scholen doen mee in onderlinge competities voor meisjes en jongens in voetbal, atletiek en netbal. Iedereen krijgt nu kansen op meedoen in sport. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan talentontwikkeling met een viertal sportcoaches. De kans om uit te blinken in je favoriete sport en mogelijk mee te gaan doen in de competitie in het grotere district en daarna landelijk. Misschien wordt op deze manier de nieuwe Messi of Ronaldo gevonden in Uganda! sport.

Sport is een belangrijke motor voor verbinding, samenwerking en teamvorming in Uganda. Het legt het fundament om tot echte verbeteringen in het land te komen. Daarom ondersteunt Stichting Kinderen van Uganda enthousiast het project KVU EAGLES. Die naam is niet voor niets gekozen want ook Go Ahead Eagles helpt mee met sportcoaching in het gebied.

Het enthousiasme is groot en de inzet is formidabel. Alleen ….. het ontbreekt aan de nodige sportmaterialen. Goede voetballen, echte netten, shirtjes, voetbalschoenen etc. Daarom vinden wij het fantastisch dat de deelnemers van de Brink tot Brinkloop op 30 december 2018 hun steentje bijdragen aan sportbevordering in KVU EAGLES! Op de foto zijn de spelers te zien die op blote voeten voetballen. Voetbalschoenen zijn voor hen onbereikbaar duur. Ze vinden het prachtig om te spelen in de gekregen shirtjes van de Brink to Brinkloop. Super als ze binnenkort ook de beschikking hebben over echte voetbalschoenen en goede voetballen.