Girls to school, always!

€11000

Campaign Target

7

Donations
Donated 81%
€2000 to go

Girls to school, always!

Persoonlijke hygiëne is een groot probleem op basisscholen in Uganda. Toiletten zijn vaak in een slechte staat. Schoon water en zeep is niet beschikbaar. Inmiddels hebben ouders op scholen actie ondernomen en samen de deuren van toiletten voor vooral de meisjes hersteld.

In het project Girls to school, always! wordt de volgende stap gemaakt.  Ongemak vanwege ongesteldheid is een belangrijke reden dat meisjes de school verzuimen. Er zijn geen goede voorzieningen voor hen op scholen en door armoede ontbreekt het vaak ook aan persoonlijke hygiënische middelen. Vaak vormt dit een reden waarom meisjes volledig afhaken in de hoogste klassen van de primary school.

De eerste stap is gezet door op alle 12 scholen een handwas systeem te installeren met schoon (regen)water en zeep. Ook is er voorlichting over persoonlijke hygiëne voor meisjes en moeders. Voor de armsten worden Afripads, maandverband dat wordt gemaakt van papyrus, beschikbaar gesteld. Bovendien zijn bij twee scholen eerste washrooms gebouwd.

De gemeenschappen van Kibinge willen graag verder gaan, om te beginnen met de bouw van een derde washroom. Hiervoor is 2.000 euro nodig.