Girls to school, always!

€11000

Campaign Target

7

Donations
Donated 81%
€2000 to go

Girls to school, always!

Persoonlijke hygiëne is een groot probleem op basisscholen in Uganda. Toiletten zijn vaak in een slechte staat. Schoon water en zeep is niet beschikbaar. Inmiddels hebben ouders op scholen actie ondernomen in het project Girls to school, always! 

De eerste stap is gezet door op 13 scholen een handwas systeem te installeren met schoon (regen)water en zeep. Ook is er voorlichting over persoonlijke hygiëne voor meisjes en moeders.

Ongemak vanwege ongesteldheid is een belangrijke reden dat meisjes de school verzuimen. Er zijn geen goede voorzieningen voor hen op scholen en door armoede ontbreekt het vaak ook aan persoonlijke hygiënische middelen. Vaak vormt dit een reden waarom meisjes volledig afhaken in de hoogste klassen van de primary school.

Bij twee scholen in een washroom gebouwd. Hier kunnen meisjes naar het toilet gaan en zich verschonen. Een heel grote verbetering voor de meiden in de hogere klassen!

De gemeenschappen van Kibinge willen graag verder gaan en dat lukt! Op nog drie scholen komt een washroom te staan. We zoeken nu naar geld voor een zesde washroom, deze kost 2.500 euro om te bouwen..