Kraamzorg

€7500

Campaign Target

11

Donations
Donated 28%
€5400 to go

Kraamzorg

KvU werkt in Kibinge samen met het Health Centre Buyoga, een type III Health Centre (HC). Het HC heeft een kraamafdeling, een bloedprikpost, onderzoeksruimtes en een apotheek. De faciliteiten zijn beperkt, veel apparatuur is kapot en het interieur oud en verweerd. Geld voor de aankoop van nieuwe apparatuur, inventaris en een opknapbeurt van het centre zelf ontbreekt.
Wij richten ons vanuit de doelstellingen van onze organisatie met name op de kraamkliniek. Inmiddels hebben wij kunnen zorgen voor een goede weegschaal,  een doptone, een warmtetafel een nieuw kraambed en nieuwe matrassen.
 
Vanwege de armoede bevallen veel vrouwen thuis met behulp van een TBA (traditional birth attendent). Deze kan men betalen in kind, bv een zak koffie of mais. De kosten van bevallen in het HC zijn relatief laag ( 6 euro voor een gewone bevalling tot 10 euro voor een ingeleide bevalling) maar vaak niet op te brengen. Bij complicaties zijn er weinig opties die het HC kan inzetten (bv geen ziekenvervoer naar Masaka).
Het HC wil de komende jaren de kraamzorg op een hoger peil brengen. Investeringen in een scan apparaat, HB meters, zuurstofapparaten en het verder vernieuwen van de inventaris staan in de planning. Men vraagt aan KVU  hen hierin te ondersteunen.