In het dorpje Misanvu in Kibinge staat de Misanvuschool, een school voor lager onderwijs. Op deze school zitten bijna 700 leerlingen, waarvan er 77 lichamelijk en/of geestelijk gehandicapt zijn. Omdat de Misanvuschool van oudsher toegerust was op deze kinderen met een handicap, vervult de school voor deze groep een regionale functie. De school maakt onderdeel uit van het netwerk van samenwerkende scholen en heeft dringend om ondersteuning gevraagd.
- De aanleg van een schoolgarden. Een dergelijke schoolgarden is inmiddels een bekend project in Kibinge en alle deelnemende scholen beschikken over een dergelijke garden. Door een succesvol beheer van de garden, zijn deze scholen in staat het produceren van voedsel en het geven van praktijkonderwijs op landbouwgebied te combineren.
- De aanschaf van nieuwe bedden, matrassen, lakens en muskietennetten. Hierdoor kan de school weer goede faciliteiten bieden aan de kinderen die gedurende de week door middel van board faciliteiten op school verblijven. Met name voor de armste kinderen die geen vervoer naar huis hebben, is dit een grote vooruitgang.
- De aanschaf van lesmaterialen, met name voor de visueel gehandicapte kinderen. Hierdoor kunnen zij veel beter onderwijs krijgen en een betere start maken in de maatschappij, ondanks hun handicap.
Ter overbrugging van de bestaande problematiek zijn de volgende twee onderdelen aan deze projectaanvraag toegevoegd:
- De aankoop van basis voedingsmiddelen als rijst, maïs, bonen en groenten om de armste kinderen te voeden
- De opzet van een special needs fund ter ondersteuning van de armste gehandicapte kinderen.
Historie Misanvuschool
De Misanvuschool begon in de vroege jaren 1920 opgezet door de gemeenschap van het dorpje Misanvu . Het begon als een Bush-school / onderbouwschool als onderdeel van de Misanvu-kerk in Uganda, destijds een plaatselijke kerk. De school maakte vorderingen van een Bush-school tot het jaar 1948 toen het een basisschool werd. Het begon toen met drie klassen en groeide door tot het een volledige basisschool werd met alle zeven klassen. De heer George William Lukwata van Ttagga werd aangesteld als de eerste hoofdonderwijzer. Deze ontwikkeling betekende dat de school onafhankelijk van het kerkbestuur zou opereren, aangezien de overheid het bestuur ervan had overgenomen.