Mutuba tree planten

€20000

Campaign Target

21

Donations
Donated 67%
€6510 to go

Mutuba tree planten

ADOPTEER EEN STEK VAN DE MUTUBA TREE IN KIBINGE

Klimaatverandering slaat uitermate snel en hard toe in Uganda. De tijd dat er twee regenperiodes zijn, is voorbij. Lange periodes van grote droogte worden afgewisseld met extreme neerslaghoeveelheden. Dit leidt tot grote problemen in zowel de voedselproductie als de inkomsten uit zogenaamde cashcrops als koffie. Het risico op grootschalige voedseltekorten neemt steeds meer toe.

Klimaatverandering is niet op korte termijn ongedaan te maken; de nadelige gevolgen ervan kunnen echter wel bestreden worden.
Terug naar landbouw zoals deze traditioneel in Afrika plaatsvond: ‘agroforestry’ en ‘intercropping’ maar met de moderne kennis van nu. Agroforestry: het aanplanten van bomen tussen de voedsel-en handelsgewassen. Intercropping: het afwisselend en gelijktijdig verbouwen van verschillende gewassen op hetzelfde perceel.

Centraal hierin staat de Mutuba tree, een ficussoort waarvan wij familie kennen als kamerplant. Deze boom geeft schaduw aan de gewassen, houdt vocht vast in de bodem, zorgt voor een beter microklimaat en bemest de bodem natuurlijk met zijn bladeren door zijn voedingsstoffen van diep uit de grond te betrekken. Deze bomen kunnen gemakkelijk 100 jaar worden. De bast van de boom kan bovendien jaarlijks worden geoogst voor de productie van bark cloth (boombast), met vele toepassingsmogelijkheden.

Wilt u de aanplant van jonge Mutuba bomen steunen?

Maak dan 5 euro per stek (een veelvoud mag natuurlijk ook) over!

  • online doneren
  • Via uw eigen bank met een overschrijving op banknummer NL 84 RABO 0305715577 van Stichting Kinderen van Uganda o.v.v. Mutuba. Als u uw emailadres bij de betalingsgegevens zet, dan sturen wij u een adoptiebewijs van de boom of bomen toe.