Strijd tegen corona

€5000

Campaign Target

2

Donations
Donated 12%
€4385 to go

Strijd tegen corona

Ook Uganda is getroffen door het corona virus. De gezondheidszorg is niet voorbereid op een dergelijk grote uitbraak. KvU zet in op het voorkomen dat men besmet raakt en het voorkomen dat het virus op langere termijn negatieve effecten heeft voor de opleiding van (arme) kinderen.

Scholen zijn gesloten

Alle scholen zijn vanaf maart 2020 gesloten. Schoolboeken zijn alleen op de scholen aanwezig en dus zitten de meeste kinderen thuis zonder lesmateriaal. KvU heeft een kopieerapparaat gekocht om de schoolboeken te kopiëren en zo kinderen thuis met de lesstof bezig te kunnen laten zijn. Tot nu toe is er ruim 600 euro opgehaald voor het kopieerapparaat. Het apparaat kostte echter 1.400 euro en ook voor papier en inkt (toner) is geld nodig. In het netwerk van scholen zitten ongeveer 5.000 kinderen die nu geen onderwijs hebben. Met 1 euro per kind zorgen we er samen voor dat ze een niet te grote lesachterstand oplopen of helemaal niet meer naar school terug komen.

Uw hulp is hierbij hard nodig! Geef op Banknummer NL 84 RABO 0305715577 o.v.v. ‘strijd tegen corona’

 

 

 

Handen wassen en afstand houden

De overheid heeft forse maatregelen getroffen waardoor veel bewegingsvrijheid aan banden is gelegd. De bevolking kan zich niet beschermen en heeft nu ook geen inkomen meer. Een steunpakket van de overheid bestaat niet. Mensen hebben vaak ook geen toegang tot juiste informatie.

De problemen op een rij:

  • Hoe was je je handen zonder schoon water en zeep?
  • Hoe voorkom je dat je ziek wordt zonder te weten hoe je besmet kan raken?
  • Waar moet je naar toe als je ziek wordt?
  • Hoe kom je aan eten als je nergens naar toe kunt en je geen geld kan verdienen?
  • Hoe houdt je afstand terwijl er zoveel mensen zo dicht op elkaar wonen?

Met hulp van Wilde Ganzen en onze donateurs heeft KvU in de periode april-juli 2020 mondkapjes, handschoenen en ontsmettingsmiddelen voor de zorgverleners verstrekt in Kibinge. Ook zijn flyers gemaakt en reden geluidswagens rond om voorlichting te geven. In alle dorpen van Kibinge zijn in totaal 100 toestellen voor handenwassen geplaatst met de juiste zeep.

Met name de ouderen worden geholpen met levensmiddelen en ook hebben gezinnen stekken gekregen van belangrijke voedingsgewassen om thuis eten te kweken. Deze actie is inmiddels afgelopen.