Basisschool de Wizard de snelste

Leerlingen basisschool de Wizard winnaar Kidsrun

Basisschool de Wizard heeft de “Snelste school van Deventer-bokaal” gewonnen. De 24 leerlingen die meededen aan de Rabo Kidsrun eind december, kwamen samen als snelste over de finish. Trots namen zij op vrijdag 22 januari de bokaal in ontvangst.

De Rabo Kidsrun is een onderdeel van de Brink tot Brinkloop dat op 27 december 2015 plaatsvond. Maar liefst 241 kinderen renden 1 kilometer hard op een parcours waarvan de start en de finish op de Brink in Bathmen ligt. Op vrijdag 22 januari reikte Jolanda Klomps van Rabobank Deventer de ‘Snelste school van Deventer-bokaal’ uitaan de Wizard. De Kidsrun is een van de sportprojecten die gesponsord wordt vanuit de actie ‘Hart van Salland’ van de Rabobank. Voor de tweede maal gaat de bokaal naar de Wizard. De vorige keer was in 2012. Locatieleider Robert Hendriks is trots op zijn leerlingen. “Dit is een prachtige prestatie met een welverdiende beloning.” Een derde keer sluit hij zeker niet uit. “Daarvoor zullen de kinderen absoluut hun best doen.”

Goede doel

Met hun deelname droegen de leerlingen ook bij aan het goede doel. De helft van het inschrijfgeld gaat namelijk naar de Stichting Kinderen van Uganda. Door de jonge hardlopers werd een bedrag van € 326,-bijelkaar gelopen. De totale opbrengst van de Brink tot Brinkloop voor het goede doel bedraagt € 1450,-. Alwy Roelofs, penningmeester van de Stichting Kinderen van Uganda, vertelt hoe belangrijk deze bijdrage is. “Met het geld financieren we het project ‘Heerlijk helder……water!’. Schoon drinkwater is nog steeds een groot probleem in de plattelandsregio Kibinge in Uganda. Er bestaat geen waterleiding en jonge kinderen halen dagelijks water uit het moeras. Hij liet leerlingen een gevulde 5-liter jerrycan tillen en vertelde dat kinderen in Uganda vóór schooltijd daarmee elke dag een kilometer moeten lopen.Het moeraswater komt de gezondheid natuurlijk niet ten goede. Met de opbrengst van deze loop kunnen wij als stichting ervoor zorgen dat kapotte waterbronnen worden gerepareerd en beheerd.”

Groei

De Brink tot Brinkloop groeide de afgelopen negen jaren uit tot een evenement van formaat. Vorig jaar mocht de organisatie al een recordaantal deelnemers verwelkomen. Afgelopen editie, die plaats vond op zondag 27 december 2015, werd daar nog even een schepje bovenop gedaan. Maar liefst 1720 lopers deden mee. Inmiddels groeit ook het aantal deelnemers aan de Kidsrun. “We proberen al jaren een manier te vinden om scholen en kinderen te enthousiasmeren om deel te nemen”, vertelt organisator Jans Kirchhoff. “Bij de voorbereiding van de Brink tot Brinkloop hebben we aangeklopt bij het Sportbedrijf Deventer. De combinatiefunctionarissen die actief zijn op het gebied van sport bij verschillende basisscholen in Deventer, gaven direct aan dat zij zich graag wilden inzetten om dit hardloopevenement te promoten. Via de combinatiefunctionaris konden kinderen zich rechtstreeks inschrijven. Mede hierdoor groeide het aantal jonge lopers van ruim 150 naar bijna 245 deelnemers.”

Sjors Lommerts van het Sportbedrijf Deventer reageert enthousiast op deze groei. “Ook volgend jaar hopen we gezamenlijk met de organisatie van de Brink tot Brinkloop op te trekken. Het zou mooi zijn als de ‘Snelste school van Deventer-bokaal’uitgroeit naar een lokale sportactiviteit voor alle scholieren, zoals het schoolvoetbaltoernooi.”

De tiende editie van de Brink tot Brinkloop vindt plaats op 8 januari 2017. Naar verwachting zal de inschrijving in augustus geopend worden. Kijk voor meer informatie op www.brinktotbrinkloop.nl