img_4503

Beppie Koeslag, sinds 2008 secretaris

Als klein meisje op de lagere school in Hattem vroeg ik vaak aan de juf of ik in het grote boek mocht kijken naar de foto’s van prachtige mensen uit andere culturen. Die interesse is altijd gebleven.

Het was in 1985 toen mijn man Henk een oproep las in het Deventer Dagblad. Men zocht gastgezinnen voor studenten uit ontwikkelingslanden die 1 jaar kwamen studeren aan de Internationale Tropische Hoge Landbouwschool Larenstein in Deventer. Na wat aarzeling, omdat wij een druk gezin hadden met 2 kleine kinderen en wij veel sportten, hebben we toch besloten om gastgezin te worden. Op deze manier konden we daadwerkelijk mensen helpen en van heel dichtbij. Maar ook voor onze twee kinderen vonden wij het een erg belangrijke levensles- dat ieder mens er toe doet.

Zo ontstond het eerste contact met Uganda. Wij zijn 21 jaren gastgezin geweest voor Ugandese studenten.

Ik heb 4 keer een reis mogen maken naar Uganda, projecten bezocht en ondersteund. Het was vaak zeer emotioneel en indrukwekkend. Met name de enorme armoede liet mij niet meer los. Vooral het leven van de vele vele kinderen was voor mij bijzonder pijnlijk om te zien.

Acht jaar geleden werd ik door de huidige voorzitter Ruud Boon en penningmeester Alwy Roelofs van Kinderen van Uganda gevraagd om secretaris te worden van de stichting, ik wilde dit doen voor 1 proefjaar….dat zijn er inmiddels 8 geworden, en met veel plezier ! Wij vormen samen een bestuur met mensen die elkaar respecteren, open en eerlijk zijn naar elkaar toe en bijzonder toegewijd. Ik voel me hier erg prettig bij !

De KvU-aanpak in Uganda geeft mij ontzettend veel voldoening, community based, van onder op, bewustwording op gang brengen, duurzaam, toekomst bieden voor kinderen en jong volwassenen waarin zij het uiteindelijk zelf moeten gaan doen. Dit motiveert mij enorm en daar wil ik mij graag voor blijven inzetten,samen met de andere vrijwilligers van KvU en onze partners in Uganda.

Naast het secretariaat van KvU ben ik ook vrijwilliger van Wereldwinkel Bathmen www.bathmen.wereldwinkels.nl Elke week sta ik met veel plezier in de winkel en ben ik actief in de kerstpakkettenwerkgroep en de PR-groep. Fair Trade vind ik nog steeds een must en is wat mij betreft één van de mooiste vormen van ontwikkelingshulp geven.

Verder zing ik graag. Dat doe ik in het 4-stemmig a capellakwartet Just Because www.justbecause-kwartet.nl en het a capellakoor Close Company.

Ik woon ruim 41 jaar in het mooie groene dorp Bathmen, heb inmiddels 2 getrouwde zonen en 4 schatten van kleinkinderen waar ik regelmatig op mag passen en enorm van geniet !!

Ik hoop van harte u/je te mogen begroeten bij één van onze komende KvU-activiteiten !!