In  Uganda is sport net hier heel erg belangrijk. Sport brengt mensen samen, daagt uit om je grenzen te verleggen en is een mooie uitlaatklep. In de regio Kibinge vinden vele sportactiviteiten plaats binnen de KVU EAGELS. Vanuit 13 deelnemende scholen en 4 sportcoaches werken ze aan zowel het bevorderen van sport als talentontwikkeling. Ook de coaches zelf worden getraind in nieuwe lesmethoden. Sport verbindt zo op vele manieren.

Sinds 2011 is KvU het goede doel dat is verbonden met de Brink tot Brinkloop. Elk jaar wordt één van de activiteiten van KvU uitgelicht om te ondersteunen. Voor de loop in 2019 worden bijdragen gevraagd in het organiseren van trainingen, toernooien en de kosten van de coaches.

Sport is een belangrijke motor voor verbinding, samenwerking en teamvorming in Uganda. Het legt het fundament om tot echte verbeteringen in het land te komen. Daarom ondersteunt Stichting Kinderen van Uganda enthousiast het project KVU EAGLES. Die naam is niet voor niets gekozen want ook Go Ahead Eagles helpt mee met sportcoaching in het gebied.

Binnen de KVU EAGELS wordt gedaan aan voetbal, volleybal, netbal en atletiek. In september deden de beste kinderen mee in een groot toernooi in de hoofdstad Kampala, een geweldig avontuur! Het enthousiasme is groot en de inzet is formidabel. Vorig jaar zijn met de hulp van de lopers van de Brink tot Brinkloop de nodige sportmaterialen gekocht. Maar ook het organiseren van toernooien, de trainingen en de coaches zelf kosten geld. Veel kinderen kunnen dit geld niet van hun ouders krijgen omdat de armoede erg groot is in Kibinge. Toch dragen ouders zelf naar vermogen ook bij en doen de kinderen dit door uit een eigen moestuintje groentes te verkopen.