URGENT ACTION – KINDEREN VAN UGANDA – URGENT ACTION

UGANDA IS IN NOOD VANWEGE CORONA – FIGHT CORONA IN KIBINGE

Ook Uganda is nu getroffen door het corona virus. De gezondheidszorg kan de virusuitbraak totaal niet aan. Voorkomen dat je besmet raakt en het ondersteunen van de allerarmsten heeft nu topprioriteit. Help mee!   In allerijl heeft de overheid maatregelen getroffen. Het land is in lockdown. De bevolking kan zich niet beschermen en heeft nu ook geen inkomen meer. Een steunpakket van de overheid bestaat niet. Mensen hebben geen toegang tot juiste informatie.   De problemen op een rij:

  • Hoe was je je handen zonder schoon water en zeep?
  • Hoe voorkom je dat je ziek wordt zonder te weten hoe je besmet kan raken?
  • Waar moet je naar toe als je ziek wordt?
  • Hoe kom je aan eten als je nergens naar toe kunt en je geen geld kan verdienen?
  • Hoe houdt je afstand terwijl er zoveel mensen zo dicht op elkaar wonen?

In Kibinge werken Kinderen van Uganda en het Health Centre samen om de bevolking te helpen in deze coronatijd. Mondkapjes, handschoenen en ontsmettingsmiddelen voor de zorgverleners, flyers, geluidswagens en radiouitzendingen om voorlichting te geven. In alle dorpen van Kibinge worden totaal 100 toestellen voor handenwassen geplaatst met de juiste zeep. Met name de ouderen worden geholpen met levensmiddelen. In Prison Butenga zitten 60 gevangenen dicht op elkaar opgesloten met alle risico’s van dien. Ook hier aandacht voor handen wassen, verbetering van de voeding en het beschikbaar stellen van medicatie.

‘’Let een beetje op elkaar”: dichtbij in Nederland maar zeker ook waar het gaat om de bevolking in Uganda die toch al in behoeftige omstandigheden moet leven.

Help Kinderen van Uganda en het Health Centre om in Kibinge de risico’s op corona te verkleinen. Voor de komende zes maanden is hiervoor € 8.000,-  nodig. Wilt u helpen? Letterlijk van levensbelang!

DONEER VIA DEZE LINK

OF STORT UW BIJDRAGE OP:  Stichting Kinderen van Uganda, NL84RABO 03057 15 577, o.v.v. Corona Kibinge Heel hartelijk dank! Het bestuur van Kinderen van Uganda