[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

Kayda: opvang voor straatkinderen in Kampala

Twee jongeren uit de sloppenwijk Katwe startten in 1995 een opvangcentrum voor straatkinderen. Zij richtten Kayda op: de Katwe Youth Development Association. In de hoofdstad Kampala leven veel kinderen in hun eentje op straat, ver van familie. Het is een hard leven zonder zekerheden, eten en onderwijs. Veel kinderen zijn op straat terecht gekomen nadat hun ouders overleden zijn aan aids. Ook zijn het kinderen van het platteland die in de stad een beter leven hopen te vinden. De werkelijkheid is vaak heel anders.

Kayda zoekt deze straatkinderen op en biedt hun eerste opvang. Allereerst proberen zij het straatkind onder te brengen bij een familielid of dorpsgenoot. Maar vaak lukt dat niet. Kayda onderzoekt dan de mogelijkheden van het kind en geeft lessen in sociale vaardigheden. Als Kayda erin slaagt om voldoende geld te verzamelen, gaan ze op zoek naar een geschikte school.

Het Kayda Opvangcentrum staat midden in de sloppenwijk. In het eenvoudige onderkomen kunnen 18 jongens en 18 meisjes slapen. Andere kinderen brengt Kayda in de buurt onder. Daarmee brengt Kayda in totaal 80 kinderen onder dak. Op het centrum krijgen ze een eenvoudige maaltijd.

 

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]